Hagyományos technológiával készült leveles túró ami 50 valamint 30 dkg-os kiszerelésben rendelhető. Tartósítószer-, és adalékmentes, kizárólag hőkezeléssel tartósított. Minősgét megőrzi lásd a cimkén: Tárolása +5°C alatt javasolt.
Hagyományos házi tejföl bármiféle tartósítószer-, és adalékanyag nélkül készítjük. Többféle kiszerelésben készítjük, akár 25 dkg valamint 30 dkg és még 50 dkg-os csomagolásba rendezzük. Minőségét megőrzi, lásd a cimkén: Tárolása +5°C alatt javasolt.
A durumliszt magasabb fehérjetartalmának és alacsonyabb glikémiás indexének köszönhetően a szénhidrátok lassabban szívódnak fel. Ez azt jelenti, hogy fokozatosan biztosít energiát, és nem okoz hirtelen vércukorszint-ingadozást, mint a hagyományos búzaliszt.
A tökmagliszt magas magnéziumtartalma miatt jótékonyan hat az idegrendszeri folyamatokra is. Ahogy a tökmag, úgy a tökmagliszt is jó E-vitamin forrás. Az E-vitamin jótékony hatású a szív- és érrendszeri panaszokra.
Hideg eljárással készült Káposztával töltött almapaprika házias ízvilággal. 1 kg-os és 40 dkg-os kiszerelésben értékesítjük. Hűtve tárolandó. Összetevők: Csípős almapaprika, káposzta ,ivóvíz, étkezési só, ételecet, fűszerek, citromsav, szilárdító anyag: kálcium-klorid , édesítőszerek: szacharin, steviol glikozidok, tartósítószerek: nátrium-benzoát, kálium-szorbát. Tárolás: Száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtve (0 és +10 C° között) tárolandó maximum két hétig.
A magyar tönkölygabonának nagyon jó adottságai vannak. Remek vitaminforrás, klorofillt és sokféle enzimet tartalmaz. Méregteleníti a szervezetet, és növeli az energiaszintünket, továbbá kiüríti a szervezetünkből a savas anyagcsere- és bomlástermékeket. Az emberi szervezetre sokkal kedvezőbb hatása van, mint a sima, hagyományos búzának, búzalisztnek. A szakemberek azt mondják, hogy a hagyományos gabonát adalékanyagok és ízfokozók nélkül is csak 24-30 százalékban emészti meg a szervezet, míg a tönkölybúzából készült kenyér kevesebb ballasztanyagot és sokkal több hasznos tápanyagot tartalmaz. Tíz deka tönkölykenyérben átlagosan 13-15 g fehérje,58-64 g szénhidrát és 3 gramm zsír van. Ez a fajta kenyér sokáig eltartható, és tíz dekagramm belőle fedezi egy felnőtt napi fehérje-, vitamin- és ásványianyag-szükségletétnek egy részét. Kifejezetten ajánlott a tönkölybúza lisztből készült kenyér vegetáriánusoknak, mivel rendelkezik azzal a teljes értékű aminósavval, ami a húsban található. Cukorbetegek számára kifejezetten ajánlják, mivel a klinikai kísérletek igazolják, hogy a tiszta tönkölybúza fogyasztói között javul a cukorbetegségben szenvedők állapota, némely betegeknél a gyógyszeradag is csökkenthető. A tönkölyliszt fehérjetartalma magasabb a hagyományos búzáénál, az aminosav tartalma is lényegesen nagyobb. Vitamin- és ásványi-anyag tartalmára jellemző, hogy megtalálható benne majdnem minden B-vitamin a B12-vitamin kivételével. Réz-, vas-, mangán- és cinktartalma is meghaladja a közönséges búzáét. Kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma szintén számottevő, ezért igen népszerű az egészséges táplálkozás hívei körében.
A magyar tönkölygabonának nagyon jó adottságai vannak. Remek vitaminforrás, klorofillt és sokféle enzimet tartalmaz. Méregteleníti a szervezetet, és növeli az energiaszintünket, továbbá kiüríti a szervezetünkből a savas anyagcsere- és bomlástermékeket. Az emberi szervezetre sokkal kedvezőbb hatása van, mint a sima, hagyományos búzának, búzalisztnek. A szakemberek azt mondják, hogy a hagyományos gabonát adalékanyagok és ízfokozók nélkül is csak 24-30 százalékban emészti meg a szervezet, míg a tönkölybúzából készült kenyér kevesebb ballasztanyagot és sokkal több hasznos tápanyagot tartalmaz. Tíz deka tönkölykenyérben átlagosan 13-15 g fehérje,58-64 g szénhidrát és 3 gramm zsír van. Ez a fajta kenyér sokáig eltartható, és tíz dekagramm belőle fedezi egy felnőtt napi fehérje-, vitamin- és ásványianyag-szükségletétnek egy részét. Kifejezetten ajánlott a tönkölybúza lisztből készült kenyér vegetáriánusoknak, mivel rendelkezik azzal a teljes értékű aminósavval, ami a húsban található. Cukorbetegek számára kifejezetten ajánlják, mivel a klinikai kísérletek igazolják, hogy a tiszta tönkölybúza fogyasztói között javul a cukorbetegségben szenvedők állapota, némely betegeknél a gyógyszeradag is csökkenthető. A tönkölyliszt fehérjetartalma magasabb a hagyományos búzáénál, az aminosav tartalma is lényegesen nagyobb. Vitamin- és ásványi-anyag tartalmára jellemző, hogy megtalálható benne majdnem minden B-vitamin a B12-vitamin kivételével. Réz-, vas-, mangán- és cinktartalma is meghaladja a közönséges búzáét. Kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma szintén számottevő, ezért igen népszerű az egészséges táplálkozás hívei körében.
Teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztes, tartósítószermentes tészta.Víz nélkül, préseléses módszerrel készül. Körülbelül 8 háztáji tojást tartalmaz. 500 g/csomag
Teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztes, tartósítószermentes tészta.Víz nélkül, préseléses módszerrel készül. Körülbelül 8 háztáji tojást tartalmaz. 500 g/csomag
Teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztes, tartósítószermentes tészta.Víz nélkül, préseléses módszerrel készül. Körülbelül 8 háztáji tojást tartalmaz. 500 g/csomag
Teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztes, tartósítószermentes tészta. Kézzel készült. 10 háztáji tojást tartalmaz. 400 g/csomag
Teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztes, tartósítószermentes tészta. Kézzel készült. 10 háztáji tojást tartalmaz. 330 g/csomag