A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet (pl. RL 60; RL 90; RL 125; RL 190) leginkább kenyérsütéshez használják. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. A rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, ezért a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. A rozslisztet célszerű más lisztekkel keverni. Fajtái a fehér rozsliszt , világos rozsliszt, amelyben alacsony a maghéj tartalom, sötét rozsliszt, amely magas maghéjtartalmú, illetve a teljes kiőrlésű rozsliszt, amely a rozsszem minden összetevőjét tartalmazó liszt.
100%-os rostos birsalma ivólé, adalékanyag-, színezék- és tartóítószer mentes. (0,7 liter) Hőkezeléssel tartósítva!
Rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a szervezetünkre: csökkenti a koleszterinszintet, serkenti a vérkeringést, tisztítja az érfalakat, méregtelenít és segíti az emésztést. A rozs kitűnő izomerősítő hatással is rendelkezik,és javítja az erőnlétet is.
Több féle és ízű sajtok összessége és mindezek 15 dkg os kiszerelésben. Minőségét megőrzi lásd a cimkén: Tárolásuk 5°C allatt ajánlott.
Pihe puha sajtos pogácsa, 20 dkg-os kiszerelésben Összetevők: búzafinomliszt (BL55), margarin, trappista sajt, tojás, tejföl, só, élesztő, tej, cukor
Hagyományos sajtos tallér 20 dkg-os kiszerelésben Összetevők: búzafinomliszt (BL55), margarin, trappista sajt, tojás, tejföl, só, szódabikarbóna
Hagyományos sajtos tallér, szezámmaggal ízesítve, 20 dkg-os kiszerelésben Összetevők: búzafinomliszt (BL55), margarin, trappista sajt, tojás, tejföl, só, szezámmag, szódabikarbóna
Hagyományos sajtos tallér, köménymaggal ízesítve 20 dkg-os kiszerelésben Összetevők: búzafinomliszt (BL55), margarin, trappista sajt, tojás, tejföl, só, köménymag, szódabikarbóna
A sajttálainkon megközelítőleg 1kg mennyiségű parenyica, ecetes , ementáli, érlelt, parmezán, óvári, trappista jellegű sajt szerepel. Valamint ház vékony csípős és csemege kolbászt is tartalmaz. Ezen felül némi zöldség is került a sajttálra, ízlés szerint. Kisebb (7-8 fő) összejövetelekre, valamint születésnapi, újévi és névnapi kóstolókra is ajánljuk tálkáinkat. Tárolása +5°C alatt javasolt.