Sertéshúsból, paprika nélkül, szerecsendió és szegfűbors fűszerezéssel készült, sertés vékonybélbe töltött páros kolbász. Könnyed fűszerezése igazi csemegévé teszi 40 nap érlelés után. Szárítással érlelt kolbász. Összetevők: sertéshús, gyártási szalonna, étkezési só, fűszerek, tartósítószer (nátrium-nitrit) Átlagos tápértéktartalom/100 g: Energia: 1755 kJ/424 kcal, Zsír: 36,81 g (ebből telített zsírsavak: 14,0 g), Szénhidrát: 0,60 g (ebből cukrok: 0,05 g), Fehérje: 22,54 g, Só: 3,55 g. Tárolási javaslat: +20°C alatt függesztett állapotban, jól szellőző, hűvös helyen. Minőségét megőrzi: Terméken jelzett időpontig(60nap)
A propolisz tinktúrák elkészítésekor a propoliszt alkoholban oldják fel, majd az oldatot lecsepegtetik és a maradékot eltávolítják. Ez a tinktúránk egy alkoholos oldat, melynek alkalmazása során csak nagyon elenyésző mértékben kerül alkohol a szervezetbe. Alkohol tartalma miatt, íze erőteljes, kesernyés. A magas alkoholtartalma miatt a készítmény gyerekeknek 14 éves életkor alatt nem ajánlott. Összetétele: Alkohol 96%, propolisz Hogyan fogyaszd? Fogyassz 20-30 cseppet, naponta kétszer, reggel és este. A kesernyés íz elkerülése érdekében, keverd mézzel, csepegtesd kenyérre, kekszre, majd egy kis vajat, mézet, krémmézet tegyél a tetejére. Vagy 1 dl vízbe cseppents 20 csepp tinktúrát és csavarj bele fél citrom levét. A propolisz tinktúra szervezetre gyakorolt hatása • Baktérium-, gomba- és vírusölő, • gyulladáscsökkentő, • vérnyomáscsökkentő, • helyi érzéstelenítő,sebgyógyító, fájdalomcsillapító. • Mérgeket semlegesítő, • bőrregeneráló, • vérzést megszüntető, • sejtlégzést fokozó, • immunrendszer erősítő, • daganatellenes, • enyhíti a radioaktív sugárzás károsító hatását, • fokozza a szervezet nehézfémtűrő képességét, • jó hatással van a belső elválasztású mirigyekre, • használják fekélyek, vérkeringési és szívbetegségek kiegészítő kezelésére, • reumatikus bántalmakra, ízületi, derék és gerincfájdalmakra. • Elősegíti a sebek gyógyulását, a szöveti regenerációt, a hegképződést. • Hatásos torok-, garat-, gége-, orrüreg-, arcüreggyulladás, orrgarathurut terápiájában.
A propolisz a legerősebb természetes antiszeptikum, amelyet az ókori Egyiptom óta használnak terápiás hatása miatt. A népi gyógyászatban régóta használják különféle betegségek kezelésének kiegészítőjeként, az utóbbi időben pedig egyre több kutató vizsgálja és értékeli tulajdonságait. A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a propolisz több mint 20 baktériumot és 30 fajta vírust képes elpusztítani (beleértve azok változatait is). Gazdag aminosavakban, flavonoidokban, esszenciális ásványi anyagokban, vitaminokban (A, C, E, PP, és B komplex), nyomelemekben (nátrium, kálium, magnézium, kalcium, cink, vas, króm, mahngán), tanninokban. 100%-ban természetes immunerősítő hatású készítményünk. Támogatja az immunrendszert, pozitívan hat a torokgyulladásra, gyomorbántalmakra. Kevéssé savas, így gyengébb gyomrúaknak is. Fertőtlenítő, baktériumölő és szaporodás gátló tulajdonságú. Hatásos torok-, garat-, gége-, orrüreg-, arcüreggyulladás, orrgarathurut terápiájában. De kitűnően alkalmazható reggelik, zabkása, müzli, natúr joghurtok kiegészítőjeként. Ha megeszel akár önmagában, akár gyógyteába keverve két kanál mézet mielőtt ágyba bújnál, felgyorsíthatod az anyagcsere-folyamatokat. Ugyanis összetevőinek köszönhetően beindítja a máj működését, ezáltal turbó fokozatra kapcsolja az éjszakai zsírégetést és méregtelenítést.
Repceméz (krémméz) legfőbb gyógyhatásai: gyomorsav túltengés ellen fertőtlenítő-gyulladáscsökkentő szervezeterősítő vérszegénység ellen Mitől krémméz a repceméz? Az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz a repceméz. Magas szőlőcukor tartalma miatt viszont gyorsan finomszemcsésen kristályosodik, így napok alatt zsírszerűvé-krémszerűvé válik, ezért hívják krémméznek. Könnyen kenhető. A repceméz (krémméz) színe: krémszínűtől a halvány sárgáig terjedő. Nagyon édes, de emellett van a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata. A repceméz (gyógy)hatásai összefoglalva: A repceméz nagyon értékes és hatásos méz, mivel közvetlenül szűrés után kerül kiszerelésre és szinte minden alkotóeleme károsodás nélkül kerül a szervezetünkbe. A repceméz legfőbb hatása nagyon alacsony savtartalma miatt az, hogy a gyomorsav-túltengésben szenvedőknek is ajánlható. A repceméz további hatásai: erősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, magas vastartalma miatt vérszegénység ellen ajánlott.
Fehérlisztes, tartósítószermentes tészta. Kézzel készült. 10 háztáji tojást tartalmaz. 330 g/csomag
A mikrozöldek bővelkednek C- és E-vitaminban, cinkben, vasban, káliumban, magnéziumban, ezenkívül magas a rosttartalmuk, ami az emésztés szempontjából is jó szolgálatot tesz. :-)
A rizsliszt, mivel nem tartalmaz glutént, biztonságos azok számára, akik nem tolerálják ezt az anyagot, vagy cöliákiában szenvednek. Rizsliszt bőségesen tartalmaz vitaminokat: B-1 vitamin, szénhidrátok energiává alakításában résztvevő enzimekhez szükséges, amely részt vesz a szénhidrát-anyagcserében, B-2 vitamin, megelőzi a gyulladásos folyamatok kialakulását és erősíti az idegrendszer, B-3 vitamin, csökkenti a rossz koleszterin szintet, ezáltal gátolja a szívrendszeri betegségek kialakulását, B-6 vitamin, legfontosabb szerepe a fehérjék átalakulásánál van. a magnézium jelenléte pozitív hatással van a csontokra, a benne lévő cink jól hat a bőrre, a hajra és a körmökre. Nyomokban tartalmaz folátokat is, amelyek a spermatogenezishez hozzájárulva támogatják a férfiak termékenységét. Folát hiány a szervezetben vezethet érelmeszesedéshez, fokozza a kockázatát a rák betegségeknek, a szív és érrendszeri betegségeknek, mint például a stroke, vagy az agyvérzés.
A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet (pl. RL 60; RL 90; RL 125; RL 190) leginkább kenyérsütéshez használják. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. A rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, ezért a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. A rozslisztet célszerű más lisztekkel keverni. Fajtái a fehér rozsliszt , világos rozsliszt, amelyben alacsony a maghéj tartalom, sötét rozsliszt, amely magas maghéjtartalmú, illetve a teljes kiőrlésű rozsliszt, amely a rozsszem minden összetevőjét tartalmazó liszt.
A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet (pl. RL 60; RL 90; RL 125; RL 190) leginkább kenyérsütéshez használják. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. A rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, ezért a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. A rozslisztet célszerű más lisztekkel keverni. Fajtái a fehér rozsliszt , világos rozsliszt, amelyben alacsony a maghéj tartalom, sötét rozsliszt, amely magas maghéjtartalmú, illetve a teljes kiőrlésű rozsliszt, amely a rozsszem minden összetevőjét tartalmazó liszt.
A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet (pl. RL 60; RL 90; RL 125; RL 190) leginkább kenyérsütéshez használják. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. A rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, ezért a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. A rozslisztet célszerű más lisztekkel keverni. Fajtái a fehér rozsliszt , világos rozsliszt, amelyben alacsony a maghéj tartalom, sötét rozsliszt, amely magas maghéjtartalmú, illetve a teljes kiőrlésű rozsliszt, amely a rozsszem minden összetevőjét tartalmazó liszt.