Fehérlisztes, tartósítószermentes tészta, pirospaprikával színezve. Kézzel készült. 10 háztáji tojást tartalmaz. 400 g/csomag
Sertéshúsból, paprika nélkül, szerecsendió és szegfűbors fűszerezéssel készült, sertés vékonybélbe töltött páros kolbász. Könnyed fűszerezése igazi csemegévé teszi 40 nap érlelés után. Szárítással érlelt kolbász. Összetevők: sertéshús, gyártási szalonna, étkezési só, fűszerek, tartósítószer (nátrium-nitrit) Átlagos tápértéktartalom/100 g: Energia: 1755 kJ/424 kcal, Zsír: 36,81 g (ebből telített zsírsavak: 14,0 g), Szénhidrát: 0,60 g (ebből cukrok: 0,05 g), Fehérje: 22,54 g, Só: 3,55 g. Tárolási javaslat: +20°C alatt függesztett állapotban, jól szellőző, hűvös helyen. Minőségét megőrzi: Terméken jelzett időpontig(60nap)
Fehérlisztes, tartósítószermentes tészta. Kézzel készült. 10 háztáji tojást tartalmaz. 330 g/csomag
A mikrozöldek bővelkednek C- és E-vitaminban, cinkben, vasban, káliumban, magnéziumban, ezenkívül magas a rosttartalmuk, ami az emésztés szempontjából is jó szolgálatot tesz. :-)
A rizsliszt, mivel nem tartalmaz glutént, biztonságos azok számára, akik nem tolerálják ezt az anyagot, vagy cöliákiában szenvednek. Rizsliszt bőségesen tartalmaz vitaminokat: B-1 vitamin, szénhidrátok energiává alakításában résztvevő enzimekhez szükséges, amely részt vesz a szénhidrát-anyagcserében, B-2 vitamin, megelőzi a gyulladásos folyamatok kialakulását és erősíti az idegrendszer, B-3 vitamin, csökkenti a rossz koleszterin szintet, ezáltal gátolja a szívrendszeri betegségek kialakulását, B-6 vitamin, legfontosabb szerepe a fehérjék átalakulásánál van. a magnézium jelenléte pozitív hatással van a csontokra, a benne lévő cink jól hat a bőrre, a hajra és a körmökre. Nyomokban tartalmaz folátokat is, amelyek a spermatogenezishez hozzájárulva támogatják a férfiak termékenységét. Folát hiány a szervezetben vezethet érelmeszesedéshez, fokozza a kockázatát a rák betegségeknek, a szív és érrendszeri betegségeknek, mint például a stroke, vagy az agyvérzés.
A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet (pl. RL 60; RL 90; RL 125; RL 190) leginkább kenyérsütéshez használják. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. A rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, ezért a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. A rozslisztet célszerű más lisztekkel keverni. Fajtái a fehér rozsliszt , világos rozsliszt, amelyben alacsony a maghéj tartalom, sötét rozsliszt, amely magas maghéjtartalmú, illetve a teljes kiőrlésű rozsliszt, amely a rozsszem minden összetevőjét tartalmazó liszt.
A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet (pl. RL 60; RL 90; RL 125; RL 190) leginkább kenyérsütéshez használják. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. A rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, ezért a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. A rozslisztet célszerű más lisztekkel keverni. Fajtái a fehér rozsliszt , világos rozsliszt, amelyben alacsony a maghéj tartalom, sötét rozsliszt, amely magas maghéjtartalmú, illetve a teljes kiőrlésű rozsliszt, amely a rozsszem minden összetevőjét tartalmazó liszt.
A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet (pl. RL 60; RL 90; RL 125; RL 190) leginkább kenyérsütéshez használják. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. A rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, ezért a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. A rozslisztet célszerű más lisztekkel keverni. Fajtái a fehér rozsliszt , világos rozsliszt, amelyben alacsony a maghéj tartalom, sötét rozsliszt, amely magas maghéjtartalmú, illetve a teljes kiőrlésű rozsliszt, amely a rozsszem minden összetevőjét tartalmazó liszt.