A mandula a világ legjobb E-vitamin forrásai közé tartozik, és a mandulafogyasztás számos egészségügyi előnnyel jár. A mandula rendszeres fogyasztása elősegítheti a megfelelő vércukorszintet. Alacsony szénhidráttartalmú, de egészséges zsírokban, fehérjében és rostokban gazdag, így ideális választás a cukorbetegek számára. Magnéziumban is rendkívül gazdagok, amely ásványi anyag sok embernek hiányzik. Az alacsony magnéziumszint befolyásolhatja a magas vérnyomást, így ez egy újabb érv amellett, hogy a mandulát beillesszük az étrendünkbe. Emellett napi egy-két marék mandula elfogyasztása segíthet a koleszterinszint csökkentésében.
A mandula a világ legjobb E-vitamin forrásai közé tartozik, és a mandulafogyasztás számos egészségügyi előnnyel jár. A mandula rendszeres fogyasztása elősegítheti a megfelelő vércukorszintet. Alacsony szénhidráttartalmú, de egészséges zsírokban, fehérjében és rostokban gazdag, így ideális választás a cukorbetegek számára. Magnéziumban is rendkívül gazdagok, amely ásványi anyag sok embernek hiányzik. Az alacsony magnéziumszint befolyásolhatja a magas vérnyomást, így ez egy újabb érv amellett, hogy a mandulát beillesszük az étrendünkbe. Emellett napi egy-két marék mandula elfogyasztása segíthet a koleszterinszint csökkentésében.