Az útifűmaghéj egy emészthetetlen étkezési rost, amely vízzel keveredve saját tömegének mintegy tízszeresét is képes magába szívni. Zselatinszerű anyaggá duzzadva végighalad a bélrendszeren, kitisztítja a lerakódott salakanyagokat, méreganyagokat. Megszüntetheti az emésztési problémákat, helyreállítja a bélflóra egészséges egyensúlyát. Az útifűmaghéj egy természetes étkezési rost, amely nagyon hasznos lehet emésztési problémáknál, magas vércukorszint vagy magas koleszterinszint esetén. Fogyókúra kiegészítésére is ajánlott, mert csökkenti az étvágyat, serkenti az anyagcserét, kitisztítja a lerakódott salakanyagokat.
Házi vaj ami tejszínből és tejfölből készül köpülőgép segítségével tartósítószer-, és adalékmentes készítünk, amit 15 dkg- os kiszerelésben lehet rendelni. Tárolása +5°C alatt javasolt.
Ki ne szeretné a vanília édes, egyedi ízét? Rendkívül sokféle módon használják fel a gasztronómiában, így mi is ezt tettük. Az akácmézünkhöz valódi vaníliát adtunk, hogy egy különleges, természetes édességet alkossunk. Ha igazán édesszájú vagy, vagy imádod a vaníliát, akkor ezt neked hoztuk össze! Kellemes vanília íz, mely az akác nektár édességét kissé háttérbe szorítva, uralja ezt a nem mindennapi csemegét. A gyerekek kedvence lesz, ha megkóstolják, ráadásul nincs is egészségesebb édesség a méznél. Ha eddig nem sok mézet ettél, a vanília hatására ez meg fog változni. Teába, gyümölcsre vagy sunyiban egy kanállal, ez csak rajtad áll.
Házi sárgabarack lekvárral töltött néró, 20 dkg-os kiszerelésben Összetevők: búzafinomliszt (BL55), vaj, porcukor, tojás, vaníliás cukor, citromhéj, baracklekvár
Eredeti békési Kovács István féle recept alapján sertéshúsból készítjük. Egész és őrölt kömény dominál benne, sertés vastagbélbe töltjük, ami a 90 napos érlelés során nagyban hozzájárul a tökéletes ízhatáshoz. 2015. Magyar Kézműves Remek Házi jellegű szárítással érlelt csemege kolbász. Összetevők: sertéshús, sertés szalonna, csemege fűszerpaprika őrlemény, étkezési só, fűszerek. Átlagos tápértéktartalom/100 g: Energia: 1964 kJ/474 kcal, Zsír: 39,95 g (ebből telített zsírsavak: 16,98 g), Szénhidrát: 0,52 g (ebből cukrok: 0,11 g), Fehérje: 24,74 g, Só: 4,08 g. Tárolási javaslat: +20°C alatt függesztett állapotban, jól szellőző, hűvös helyen. Minőségét megőrzi: Terméken jelzett időpontig (90nap)
Eredeti békési Kovács István féle recept alapján sertéshúsból készítjük. Egész és őrölt kömény dominál benne, sertés vastagbélbe töltjük, ami a 90 napos érlelés során nagyban hozzájárul a tökéletes ízhatáshoz. 2015. Magyar Kézműves Remek Házi jellegű szárítással érlelt csípős kolbász. Összetevők: sertéshús, sertés szalonna, csemege és csípős fűszerpaprika őrlemény, étkezési só, fűszerek. Átlagos tápértéktartalom/100 g: Energia: 1964 kJ/474 kcal, Zsír: 39,95 g (ebből telített zsírsavak: 16,98 g), Szénhidrát: 0,52 g (ebből cukrok: 0,11 g), Fehérje: 24,74 g, Só: 4,08 g. Tárolási javaslat: +20°C alatt függesztett állapotban, jól szellőző, hűvös helyen. Minőségét megőrzi: Terméken jelzett időpontig(90nap)
A vegyes virágméz összetétele évszakonként és tájanként mindig más és más. Vegyes mivoltából következik, hogy sokféle cukrot, szerves savat, illóolajat, ásványi elemet tartalmaz, ami fokozza kedvező élettani hatásait. A vegyes virágmézek ennek megfelelően illóolajokban, ásványi anyagokban mindig gazdagabbak mint a monomézek. Ez a tény humán egészségügyi szempontból előnyös, a kereskedelem szempontjából viszont hátrányos, mert nem standardizálhatók. Minden vidéken és minden évben mások, egyediek. Szakemberek szerint a virágméz a legértékesebb mézek közé tartozik, mivel a természetgyógyászatban is használt különféle növényekről származó nektár révén a méz hatásterülete is kiszélesedik. A vegyes virágméz színe: halványbarnás színtől egészen a sötétbarnáig terjed, és ez függ a benne levő mézek összetételétől. Érzékeny gyomrúak is fogyaszthatják. Erősíti a szervezet védekező-rendszerét. Hajlamos a kristályosodásra. Natúr fogyasztásra és sütemények ízesítésére kiválóan alkalmas
Eredeti békési Kovács István féle recept alapján sertéshúsból készítjük. Egész és őrölt kömény dominál benne, sertés vékonybélbe töltjük, ami a 40 napos érlelés során nagyban hozzájárul a tökéletes ízhatáshoz. Házi jellegű szárítással érlelt csemege kolbász. Összetevők: sertéshús, sertés szalonna, csemege fűszerpaprika őrlemény, étkezési só, fűszerek. 100g termék 125 g sertéshús felhasználásával készült. Átlagos tápértéktartalom/100 g: Energia: 1727 kJ/417 kcal, Zsír: 37,84 g (ebből telített zsírsavak: 14,43 g), Szénhidrát: 1,02 g (ebből cukrok: 0,47 g), Fehérje: 24,86 g, Só: 3,6 g. Tárolási javaslat: +20°C alatt függesztett állapotban, jól szellőző, hűvös helyen. Minőségét megőrzi: Terméken jelzett időpontig(60nap)
Eredeti békési Kovács István féle recept alapján sertéshúsból készítjük. Egész és őrölt kömény dominál benne, sertés vékonybélbe töltjük, ami a 40 napos érlelés során nagyban hozzájárul a tökéletes ízhatáshoz. Összetevők: sertéshús, sertés szalonna, csemege és csípős fűszerpaprika őrlemény, étkezési só, fűszerek. 100g termék 125 g sertéshús felhasználásával készült. Átlagos tápértéktartalom/100 g: Energia: 1727 kJ/417 kcal, Zsír: 37,84 g (ebből telített zsírsavak: 14,43 g), Szénhidrát: 1,02 g (ebből cukrok: 0,47 g), Fehérje: 24,86 g, Só: 3,6 g. Tárolási javaslat: +20°C alatt függesztett állapotban, jól szellőző, hűvös helyen. Minőségét megőrzi: Terméken jelzett időpontig(60nap)
20gramm virágpor, kb 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagának felel meg. A nyersrost kivételével minden szükséges tápelemet tartalmaz, mely az emberi szervezet számára szükséges a mindennapi, egészséges működéshez. A virágporban a 22 ismert aminosabból, 20 megtalálható, továbbá 18 vitamint, 25 ásványi anyagot, 59 nyomelemet, 11 enzimet vagy koenzimet, 14 zsírsavat, 11 szénhidrátot és körülbelül 25% fehérjét tartalmaz. Ugyanakkor rendkívül gazdag karotinban, de magas a B-vitamin és a lecitin tartalma is. A virágpor szervezetre gyakorolt hatása • Immun- és szervezeterősítő; • magas ásványi anyagtartalom; • étvágycsökkentő; • keringési zavarokra; • emésztési zavarokra; gyomorkarbantartó; • cukorbetegség ellen; • nemi vágykeltő; impotencia ellen, prosztata panaszokra; • depresszió ellen, idegnyugtató.
20 gramm virágpor, kb 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagának felel meg. A nyers rost kivételével minden szükséges tápelemet tartalmaz, mely az emberi szervezet számára szükséges a mindennapi, egészséges működéshez. A virágporban a 22 ismert aminosabból, 20 megtalálható, továbbá 18 vitamint, 25 ásványi anyagot, 59 nyomelemet, 11 enzimet vagy koenzimet, 14 zsírsavat, 11 szénhidrátot és körülbelül 25% fehérjét tartalmaz. Ugyanakkor rendkívül gazdag karotinban, de magas a B-vitamin és a lecitin tartalma is. A virágpor szervezetre gyakorolt hatása • Immun- és szervezeterősítő; • magas ásványi anyagtartalom; • étvágycsökkentő; • keringési zavarokra; • emésztési zavarokra; gyomorkarbantartó; • cukorbetegség ellen; • nemi vágykeltő; impotencia ellen, prosztata panaszokra; • depresszió ellen, idegnyugtató. Hogyan fogyaszd? Fogyassz egy kiskanállal naponta egyszer reggelihez. Különleges íze rendkívüli módon ízesíti az adott élelmiszert, így lehet magában, de teába, zabkására és egyéb reggelik, étkezés mellé fogyasztani. Tápanyagtartalmát tekintve rendkívül tápláló és energiát adó , legkiválóbb természetes fehérjeforrás, így legjobb reggelikhez vagy kifejezetten étrendbe illeszteni sportolók számára is. Tiszta, növényi alapú fehérjeforrásként különösen ajánlott , mivel közvetlenül, energiaveszteség nélkül képes felszívódni az emésztőrendszerben. Vegetáriánusok is fogyaszthatják. Virágpor és a terhesség A virágpor fogyasztása terhesség alatt is ajánlott, igen jó hatással van mind az anya szervezetére mind a magzat fejlődésére. Természetesen terhességet megelőzően is érdemes fogyasztani, ugyanis az esetek többségében azért nehézkes a fogantatás, mert a szervezetből hiányoznak a megfelelő tápanyagok. Pollen allergia Allergiás reakciót válthat ki, konzultálj orvosoddal a fogyasztása előtt! Virágporra érzékeny (allergiás) egyének számára a fogyasztása nagy körültekintéssel ajánlott! Allergiás reakciók elkerülése érdekében, mindig kis adagokban kell elkezdeni a fogyasztást, így szervezetüket hozzászoktathatják az allergénhez, tünetmentessé válhatnak. A virágpor egyébként segíthet egyes esetekben a virágpor allergia megszüntetésében