20gramm virágpor, kb 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagának felel meg.
A nyersrost kivételével minden szükséges tápelemet tartalmaz, mely az emberi szervezet számára szükséges a mindennapi, egészséges működéshez.
A virágporban a 22 ismert aminosabból, 20 megtalálható, továbbá 18 vitamint, 25 ásványi anyagot, 59 nyomelemet, 11 enzimet vagy koenzimet, 14 zsírsavat, 11 szénhidrátot és körülbelül 25% fehérjét tartalmaz. Ugyanakkor rendkívül gazdag karotinban, de magas a B-vitamin és a lecitin tartalma is.
A virágpor szervezetre gyakorolt hatása
• Immun- és szervezeterősítő;
• magas ásványi anyagtartalom;
• étvágycsökkentő;
• keringési zavarokra;
• emésztési zavarokra; gyomorkarbantartó;
• cukorbetegség ellen;
• nemi vágykeltő; impotencia ellen, prosztata panaszokra;
• depresszió ellen, idegnyugtató.