A vöröslencse olyan tulajdonságokkal, melyekre, elsőre, nem is gondolnánk. Javítja az anyagcserét és az emésztést, erősíti az immunrendszert, és a daganatos betegségek megelőzésében is segít. Magas folsav tartalommal és Omega 3-6 zsírsavakkal rendelkezik.Különösen sok magnéziumot tartalmaz, de vastartalma is számottevő, tehát nőknek egyenesen kötelező lenne a fogyasztása. (A vasat tekintve fontos tudni, hogy C-vitamin bevitellel érdemes támogatni a felszívódását, azaz a lencsét érdemes friss salátával fogyasztani, esetleg némi frissen facsart citromlevet mellé.) A vöröslencsét fogyaszthatod még a kálium, kalcium, mangán, réz, jód, bór, kobalt pótlása végett is, hiszen ezekben a mikró-és makró elemekben is bővelkedik.A vörös lencse élettani hatásait, a vegán és a vegetáriánus konyha is hasznosítja, hisz fehérjében gazdag „húspótlónak” tekinthetik.Ezen túlmenően pedig bárki számára a rost, a vitaminok és az ásványi anyagok gazdagsága miatt érdemes beleilleszteni a napi ékezések közé. Nem irritálja az emésztőrendszert, és mindenki ízlésének megfelelhet.
A zabkorpa gazdag B-vitaminokban, különösen B1- és B2-vitaminban, melyek támogatják az anyagcserét és hozzájárulnak az idegrendszer egészséges működéséhez. Jelentős mennyiségű E-vitamin forrása, amely antioxidáns hatásával védi a sejteket a káros szabadgyököktől. Az ásványi anyagok tekintetében is kiemelkedő, hiszen nagymennyiségű vasat, magnéziumot, foszfort és káliumot tartalmaz. Ezek az elemek elengedhetetlenek a sejtek megfelelő működéséhez, az izmok és az idegrendszer egészségéhez.
A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, emellett komoly szerepet kap az emésztés folyamataiban is, valamint megelőzi az elhízást és a székrekedést is. Különösen jót tesz a vastagbélnek, így a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti. A megfelelő vitamin- és ásványi anyag-bevitel mindenki számára kulcsfontosságú, ám a rendszeresen fizikai aktivitást végzők esetében ez halmozottan igaz. A jó hír az, hogy a zab egy igen értékes gabona, hiszen nagy mértékben tartalmaz vitaminokat, például magnéziumot, foszfort, rezet, B1-vitamint, vasat, szelént, mangánt és cinket.
A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, emellett komoly szerepet kap az emésztés folyamataiban is, valamint megelőzi az elhízást és a székrekedést is. Különösen jót tesz a vastagbélnek, így a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti. A megfelelő vitamin- és ásványi anyag-bevitel mindenki számára kulcsfontosságú, ám a rendszeresen fizikai aktivitást végzők esetében ez halmozottan igaz. A jó hír az, hogy a zab egy igen értékes gabona, hiszen nagy mértékben tartalmaz vitaminokat, például magnéziumot, foszfort, rezet, B1-vitamint, vasat, szelént, mangánt és cinket.
A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, emellett komoly szerepet kap az emésztés folyamataiban is, valamint megelőzi az elhízást és a székrekedést is. Különösen jót tesz a vastagbélnek, így a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti. A megfelelő vitamin- és ásványi anyag-bevitel mindenki számára kulcsfontosságú, ám a rendszeresen fizikai aktivitást végzők esetében ez halmozottan igaz. A jó hír az, hogy a zab egy igen értékes gabona, hiszen nagy mértékben tartalmaz vitaminokat, például magnéziumot, foszfort, rezet, B1-vitamint, vasat, szelént, mangánt és cinket.
A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, emellett komoly szerepet kap az emésztés folyamataiban is, valamint megelőzi az elhízást és a székrekedést is. Különösen jót tesz a vastagbélnek, így a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti. A megfelelő vitamin- és ásványi anyag-bevitel mindenki számára kulcsfontosságú, ám a rendszeresen fizikai aktivitást végzők esetében ez halmozottan igaz. A jó hír az, hogy a zab egy igen értékes gabona, hiszen nagy mértékben tartalmaz vitaminokat, például magnéziumot, foszfort, rezet, B1-vitamint, vasat, szelént, mangánt és cinket.
A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, emellett komoly szerepet kap az emésztés folyamataiban is, valamint megelőzi az elhízást és a székrekedést is. Különösen jót tesz a vastagbélnek, így a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti. A megfelelő vitamin- és ásványi anyag-bevitel mindenki számára kulcsfontosságú, ám a rendszeresen fizikai aktivitást végzők esetében ez halmozottan igaz. A jó hír az, hogy a zab egy igen értékes gabona, hiszen nagy mértékben tartalmaz vitaminokat, például magnéziumot, foszfort, rezet, B1-vitamint, vasat, szelént, mangánt és cinket.