Az árpapehely természetes B-vitamin forrás, beleértve a tiamin, riboflavin, niacin és folsav. Ezek a vitaminok létfontosságúak az energia anyagcseréhez, az egészséges bőr és haj megőrzéséhez, valamint a sejtek növekedéséhez és regenerációjához. Továbbá, a B-vitaminok támogatják az idegrendszer megfelelő működését.
A barna rizs jó kálcium- és magnéziumforrás, amivel segíti a megfelelő vérkeringést, az izmok és a csontok felépítését. Emellett tartalmaz foszfort, káliumot, szelént. A B-vitaminok közül sok benne a B1 és a B2 vitamin. C-vitaminban is gazdag.
A bulgur egy rendkívül tápláló gabona, amely számos fontos tápanyagot tartalmaz. Gazdag rostban, amely elősegíti az egészséges emésztést és a teltség érzetét. Ezenkívül kiváló fehérjeforrás is, amely hozzájárul az izmok és szövetek egészségének fenntartásához. A bulgur magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik, beleértve a vasat, amely nélkülözhetetlen a hemoglobin termeléséhez és az oxigén szállításához a testben. Emellett gazdag magnéziumban, amely szerepet játszik az idegrendszer működésében és az egészséges csontok és izmok fenntartásában.
A burgonyakeményítő jó vízmegkötési képességének köszönhetően kiváló sűrítésre mártások, főzelékek, pudingok esetében.
Természetesen szárított burgonya, mely gazdag szénhidrátokban és B-vitaminokban. Kiváló káliumforrás, támogatja a szív- és érrendszert. Megőrzi a friss burgonya ízvilágát, sokoldalú és könnyen tárolható.
A búzacsíra oldja az izomgörcsöket, ellensúlyozza a stresszt, magas klorofill- és vastartalma révén növeli a vérben az oxigén mennyiségét. Bővelkedik izombarát fehérjékben, csonterősítő foszforban és kalciumban, sebgyógyulást gyorsító cinkben, és különösen a vérnyomást beállító káliumban.
Gazdag beltartalmának köszönhetően a búzadara hatékony lehet emésztési panaszok esetén, serkenti a bélműködést, továbbá szabályozza a vércukorszintet, támogatja a szív egészségét, erősíti az immunrendszert. Tartalmaz A-, B1-, B2- és E-vitamint, cinket, magnéziumot, vasat és kalciumot.
A búzakorpa tele van értékes rostokkal, amelyeknek magas a vízmegkötő képességük, lazítják a székletet, növelik a tömegét, és gyorsítják az áthaladását a bélrendszerben. Ezzel csökkentik, illetve megszüntetik a székrekedést. A rostok eltelítik a gyomrot, lassítják a kiürülését, így fogyókúrában is nagyon hasznosak.
Szabályozó hatással van az idegrendszerre, csökkenti a vér koleszterinszintjét, meggyorsítja az izmokban felhalmozódott tejsav eltávolítását, segíti az emésztést és a májműködést is. A gabonák közül a búzának van a legharmonikusabb hatása egész lényünkre. Könnyen emészthető, kiegyensúlyoz és tehermentesít
A búzasikér más néven glutén, búzafehérje természetes anyagok komplexeként járulhat hozzá a gasztronómiai sikeredhez. Hogy hogyan? A sikér hozzáadásával a siker garantálható, ha tésztákról van szó.
A Chiamag nagyon fontos forrása a többszörösen telítetlen zsírsavaknak. A magas omega3 és hozzá arányos omega6 zsírsav tartalma miatt a chiamag fogyasztása jelentős szerepet tölthet be a szívbetegségek, a cukorbetegség, a rák, a depresszió megelőzésében, továbbá hatékonyan javítja a vér koleszterinszintjét.
A csicseriborsó rendszeres fogyasztása segíthet a bélflóra egészségének megőrzésében, és hozzájárulhat a szív- és érrendszeri problémák megelőzéséhez is. Mivel a csicseriborsó rendkívül gazdag rostokban, segít stabilizálni a vércukorszintet és javítja az emésztést is.