Az árpapehely természetes B-vitamin forrás, beleértve a tiamin, riboflavin, niacin és folsav. Ezek a vitaminok létfontosságúak az energia anyagcseréhez, az egészséges bőr és haj megőrzéséhez, valamint a sejtek növekedéséhez és regenerációjához. Továbbá, a B-vitaminok támogatják az idegrendszer megfelelő működését.
Természetesen szárított burgonya, mely gazdag szénhidrátokban és B-vitaminokban. Kiváló káliumforrás, támogatja a szív- és érrendszert. Megőrzi a friss burgonya ízvilágát, sokoldalú és könnyen tárolható.
A búzacsíra oldja az izomgörcsöket, ellensúlyozza a stresszt, magas klorofill- és vastartalma révén növeli a vérben az oxigén mennyiségét. Bővelkedik izombarát fehérjékben, csonterősítő foszforban és kalciumban, sebgyógyulást gyorsító cinkben, és különösen a vérnyomást beállító káliumban.
A búzakorpa tele van értékes rostokkal, amelyeknek magas a vízmegkötő képességük, lazítják a székletet, növelik a tömegét, és gyorsítják az áthaladását a bélrendszerben. Ezzel csökkentik, illetve megszüntetik a székrekedést. A rostok eltelítik a gyomrot, lassítják a kiürülését, így fogyókúrában is nagyon hasznosak.
Szabályozó hatással van az idegrendszerre, csökkenti a vér koleszterinszintjét, meggyorsítja az izmokban felhalmozódott tejsav eltávolítását, segíti az emésztést és a májműködést is. A gabonák közül a búzának van a legharmonikusabb hatása egész lényünkre. Könnyen emészthető, kiegyensúlyoz és tehermentesít
Jó hatással van a szív- és érrendszerre, segíthet megelőzni a diabéteszt, segíti az emésztést, méregtelenítő hatása van, emeli az energiaszintet valamint támogatja az izmok és idegrendszer egészségét. A köles vitaminokban gazdag gabona, amely gluténmentes, csökkenti a vércukorszintet és akár fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.
Rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a szervezetünkre: csökkenti a koleszterinszintet, serkenti a vérkeringést, tisztítja az érfalakat, méregtelenít és segíti az emésztést. A rozs kitűnő izomerősítő hatással is rendelkezik,és javítja az erőnlétet is.
A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, emellett komoly szerepet kap az emésztés folyamataiban is, valamint megelőzi az elhízást és a székrekedést is. Különösen jót tesz a vastagbélnek, így a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti. A megfelelő vitamin- és ásványi anyag-bevitel mindenki számára kulcsfontosságú, ám a rendszeresen fizikai aktivitást végzők esetében ez halmozottan igaz. A jó hír az, hogy a zab egy igen értékes gabona, hiszen nagy mértékben tartalmaz vitaminokat, például magnéziumot, foszfort, rezet, B1-vitamint, vasat, szelént, mangánt és cinket.
A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, emellett komoly szerepet kap az emésztés folyamataiban is, valamint megelőzi az elhízást és a székrekedést is. Különösen jót tesz a vastagbélnek, így a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti. A megfelelő vitamin- és ásványi anyag-bevitel mindenki számára kulcsfontosságú, ám a rendszeresen fizikai aktivitást végzők esetében ez halmozottan igaz. A jó hír az, hogy a zab egy igen értékes gabona, hiszen nagy mértékben tartalmaz vitaminokat, például magnéziumot, foszfort, rezet, B1-vitamint, vasat, szelént, mangánt és cinket.
A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, emellett komoly szerepet kap az emésztés folyamataiban is, valamint megelőzi az elhízást és a székrekedést is. Különösen jót tesz a vastagbélnek, így a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti. A megfelelő vitamin- és ásványi anyag-bevitel mindenki számára kulcsfontosságú, ám a rendszeresen fizikai aktivitást végzők esetében ez halmozottan igaz. A jó hír az, hogy a zab egy igen értékes gabona, hiszen nagy mértékben tartalmaz vitaminokat, például magnéziumot, foszfort, rezet, B1-vitamint, vasat, szelént, mangánt és cinket.